Witaj na Forum Moto Guzzi Club Poland!
Po rejestracji proszę oczekiwać e-mail aktywacyjny. Proszę sprawdzać folder SPAM - czasem tam trafia ów e-mail.
Jeśli masz problemy z zarejestrowaniem się na naszym forum prosimy o kontakt mailowy na adres: rejestracjamgcp@poczta.fm
Po rejestracji proszę oczekiwać e-mail aktywacyjny. Proszę sprawdzać folder SPAM - czasem tam trafia ów e-mail.
Jeśli masz problemy z zarejestrowaniem się na naszym forum prosimy o kontakt mailowy na adres: rejestracjamgcp@poczta.fm
Tajemnica linki
- adamigo
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 89 razy
Re: Tajemnica linki
Wygląda na dodatkowe uziemienie silnika, rozumiesz, masa pomiędzy odlewem a ramą.
V50II, V50D, Nevada Orrible 750, kiedyś V65 Polizia, Breva 750, V35III, NTX 650. Mały blok rządzi.
-
beton
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Jak dla mnie to jest zbyt cienkie na "masę" i nie jest miedziane, a stalowe. Zauważyłem, że ta linka jest jakby wyposażeniem moto. W moim moto pod kanapą też się znalazła.
-
beton
I to jest jej zastosowanie. Teraz już wiem, tyle, że w moim egzemplarzu nie wykryłem dedykowanego zamka. dziękuję.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2025-07-28 080024.png (267.25 KiB) Przejrzano 720 razy
no ciekawe.
Na diagramie masz linkę, masz też zamek od siedzenia, ale rzeczywiście nei mogę wymyśleć jak tę linkę można zablokowć..
https://www.stein-dinse.biz/etkataloge/ ... 98&t=11563
Może po przekręceniu zamka blokowania siedzenia da się wyciągnąć tę linkę sterującą blokadą?
A może trzeba mieć kłódkę.
Na diagramie masz linkę, masz też zamek od siedzenia, ale rzeczywiście nei mogę wymyśleć jak tę linkę można zablokowć..
https://www.stein-dinse.biz/etkataloge/ ... 98&t=11563
Może po przekręceniu zamka blokowania siedzenia da się wyciągnąć tę linkę sterującą blokadą?
A może trzeba mieć kłódkę.
U mnie też ta linka była pod siedzeniem i też nie znalazłem zastosowania.
Cóż, teraz skoro już wiemy do czego to trzeba jeszcze odkryć "jak"
Cóż, teraz skoro już wiemy do czego to trzeba jeszcze odkryć "jak"
Breva 1200
Mam! Pod siedzeniem obok odpowietrznika sprzęgła jest takie wygięte metalowe "coś".
Zakładamy na to jedno ucho linki, przekładamy ja przez kask i drugie ucho. Zamykamy kanapą.
Niema za co.
Zakładamy na to jedno ucho linki, przekładamy ja przez kask i drugie ucho. Zamykamy kanapą.
Niema za co.
Breva 1200
-
beton
No dobra, sporo ustaliliśmy w tej sprawie. Próbowałem zastosować tę linkę zgodnie z jej przeznaczeniem, ale nie mogę domknąć kanapy. Brakuje "wyjścia" dla tej linki. Czego nie wiem?