Witaj na Forum Moto Guzzi Club Poland!
Po rejestracji proszę oczekiwać e-mail aktywacyjny. Proszę sprawdzać folder SPAM - czasem tam trafia ów e-mail.
Jeśli masz problemy z zarejestrowaniem się na naszym forum prosimy o kontakt mailowy na adres: rejestracjamgcp@poczta.fm

Użytkownicy V100

Xantia
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Użytkownicy V100

Post autor: Xantia » 30 sie 2025, 14:04

To w takim razie ja też coś napiszę. Dopiero parę setek przejechałem, ale już coś mogę przekazać. Przejechane ma 10 tys. Mam podstawową wersję. Czerwona ze złotymi felgami. Długo szukałem, ale nic mi się nie podobało wizualnie i nagle natknąłem się na ten model i momentalnie się zakochałem. Tak więc kupiłem go głównie ze względu na wygląd, ale też ze wzgl. na napęd. Nie lubię łańcucha i związanych z tym problemów. No i teraz co zdążyłem zauważyć. Jedynka wskakuje zawsze ze stukiem i lekkim posuwem moto. Trzeba się przyzwyczaić do znalezienia neutral. Na drogach gorszej jakości, tył jest zbyt twardy, pomimo ustawienia pokrętłem na max miękkie. Szyba jest za krótka. Zamówiłem już wyższą. Wlew jest zbyt wąski i tankuje się niekomfortowo. Najchętniej bym wyrżnął w tym plastiku większy otwór. Dla mnie te drobne mankamenty nie stanowią problemu, bo to co będę mógł, to zmienię, a reszta jest akceptowalna. Mam już w nim zamontowane gmole i hand bary, bo jeżdżę moto nawet do pierwszych mrozów. Generalnie jestem tym motocyklem zachwycony. Wspaniale pokonuje zakręty. Jest bardzo stabilny. Mocy dla mnie ma wystarczająco. Raz nawet przesadziłem przy wyprzedzaniu i na 3 biegu koło poszło mi w górę. Spala przy mojej dość dynamicznej jeździe około 6 l. Jazda po ciemku, to bajka. Ledowe światła bardzo dobrze oświetlają drogę, a doświetlanie zakrętów to nie gadżet, ale rzeczywiste udogodnienie zwiększające widoczność. Kupiłem go głównie by dojeżdżać do pracy gładką szosą 30 km w jedną stronę, ale też do wypadów weekendowych i myślę, że spełni moje oczekiwania z nawiązką. Do miasta bym go nie kupił. To raczej moto na gładkie, dobre drogi. Być może w topowej wersji, to zawieszenie Ohlinsa wymiata także na gorszej jakości nawierzchni. Być może na przyszły sezon pomyślę o zmianie tylnego amora na jakiś akcesoryjny. No a jak przyjdzie zima to będzie u mnie w garażu pełnił funkcje pięknej rzeźby, na którą popatrzę by podnieść sobie nastrój. Lubię sprzęty nieoklepane i piękne w swojej formie, a ten właśnie taki jest w moim odczuciu i mam nadzieję, że zagości u mnie na dłużej. Pozdrawiam wszystkich miłośników jednośladów. ✋😊
Xantia otrzymał(a) podziękowania za ten post od:
Mumin
MG V 100 MANDELLO

Jaskier
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Jaskier » 15 wrz 2025, 17:40

DDBreva pisze:
30 sie 2025, 12:59
Jaskier pisze:
08 cze 2025, 18:44
Ja od kilka dni temu dołączyłem do posiadaczy V100 w mojej upragnionej wersji - Aviazione Navale. I potwierdzam: ta maszyna jest wspaniała! Dopiero się z nią oswajam, ale już mogę potwierdzić słowa @LadyGuzzi. Prowadzi się fenomenalnie, na żadnym motocyklu nie czułem się tak swobodnie i pewnie jak na tym.
'Jaskier' - tak na marginesie, jeśli można zapytać;
Ile masz aktualnie nalotu ? Jak się sprawuje moto ??
Pzdr
Aktualnie 12 000, ale kupiłem go z przebiegiem 7800. Sprawuje się znakomicie, każdy kilometr t czysta przyjemność.

DDBreva
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: DDBreva » 15 wrz 2025, 21:48

Rozumiem. Niech się sprawuje. Zadowolenia.
Szerokości.
Jeszcze dzięki za nr telefonu.

P.s.Xantia chyba wyczerpał temat

Xantia
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Xantia » 22 paź 2025, 19:17

Jeszcze pociągnę trochę temat 😁 Dzisiaj byłem zmuszony jechać w deszczu. Zwykle jeżdżę w trybie sport, ale dla bezpieczeństwa przełączyłem na tryb - deszcz. I jest to rzeczywiście przydatne. Motocykl łagodnie przyspiesza. Ani razu nie poczułem utraty przyczepności. Jednocześnie nie jest na tyle przymulony, by miał problemy z wyprzedzaniem. Po prostu, w dużym stopniu zastępuje , wyręcza w kontroli rozwijania mocy kierowcę. Nie trzeba być tak bardzo na tym aspekcie jazdy skoncentrowanym i można mieć wzmożoną uwagę na reszcie. Skrzydełka też jak to się mówi teraz, robią robotę, ale głównie ze wzgl. bezpieczeństwa, podoba mi się ten tryb jazdy na mokrą drogę.
MG V 100 MANDELLO

ODPOWIEDZ